The Third Asian Translation Traditions Conference

Posted by on Ekim 5, 2008 in Duyuru

İlki Londra’da, ikincisi Hindistan’da düzenlenen Asian Translation Traditions toplantılarının üçüncüsü, “(Ex)Change and Continuity in Translation Traditions” başlığı altında Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü tarafından, İstanbul’da gerçekleştiriliyor. 22-24 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliğe, 12 Ekim 2008 gününe dek başvuru formunu doldurularak katılmak mümkün. Etkinlik programı konferans sitesinde yer almaktadır: www.asiantranslation3.boun.edu.tr.

Diğer yandan, Portsmouth Üniversitesi “The changing face of translation” başlıklı bir toplantıyı 8 Kasım 2008’de gerçekleştiriyor.

İstanbul Üniversitesi Çeviribilim Bölümü, 18-19 Aralık 2008 tarihleri arasında düzenlenecek Çeviri Eğitimi ve Çeviri Dünyası başlıklı bir konferans için hazırlık yapıyor.

Avrupa Felsefe Sözlüğü‘nü merkeze alarak, çeviri ve felsefe arasındaki ilişkiyi konu edecek bir toplantı 25-26 Mart 2009 tarihinde Nottingham Üniversitesi’nde “Translating Thought” başlığıyla düzenlenecek.

Amerikan Karşılaştırmalı Edebiyat Birliği, “Global Languages, Local Cultures” başlıklı bir toplantıyı 26-29 Mart 2009 tarihleri arasında, Harvard Üniversitesi’nde düzenleyecek.

(Güncel çeviribilim toplantılarının ayrıntılı tanıtımlarını Mona Baker’ın internet sitesinden de izleyebilirsiniz.)