İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (31 Ekim-3 Kasım 2009)

Posted by on Ekim 19, 2009 in Duyuru

İstanbul, uluslararası edebiyat festivaline kavuşuyor!

“İTEF – İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali”, Hare’nin katkılarıyla başlıyor.

İstanbul, en sonunda uluslararası bir edebiyat festivaline kavuşuyor. Kalem Ajans tarafından düzenlenen ve Hare‘nin katkılarıyla gerçekleşecek olan “İTEF – İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali”, 31 Ekim – 3 Kasım 2009 tarihleri arasında İstanbul’da birçok mekanda edebiyat etkinlikleri düzenleyecek. Çok satanlar listesinden aylardır inmeyen Amerikalı yazar Adam Fawer, dünyanın en önemli feminist ve aktivist ismi olarak gösterilen Mısırlı yazar Nawal El Saadawi, “Agata ile İstanbul’da” kitabının yazarı Cristina Fernández Cubas, “Avrupa’da” isimli 1200 sayfalık kitabıyla Avrupa tarihini edebiyat lezzetiyle dünyaya okutan Hollandalı yazar Geert Mak başta olmak üzere 32 ülkeden katılacak 52’si yabancı 90 ünlü yazar İstanbul’da edebiyat tutkunlarıyla buluşacak. İTEF – İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali‘nin bu yılki teması “Şehir ve Zaman” olarak belirlendi.

31 Ekim’de Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleşecek açılış partisiyle kitapseverlere merhaba diyecek olan İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali boyunca, yabancı yazarların Türkiye’den yazarlarla yapacakları tanışma-tartışma toplantılarından, Hare’li edebiyat kahvelerine,  D&R Kitabeleri‘nde edebiyat okumaları ve TÜYAP‘ta gerçekleşecek paneller, söyleşiler ve imza günlerinden, yazarların DJ olacakları 3 Kasım akşamı Ghetto‘da düzenlenecek kapanış partisi gibi birçok etkinlikler kitapseverleri bekliyor olacak. Kitap okuyucuları, festival boyunca, edebiyat kahvelerinde ünlü yazarlarla bir araya gelerek okuma günleri gerçekleştirecek, edebiyat sohbetleri yapacaklar.

Neden Tanpınar?

Edebiyatımızın büyük ustası Ahmet Hamdi Tanpınar, İstanbul’u yazan edebiyatçılar arasında çok önemli bir yere sahiptir. İstanbul’un kokusu, sesi, rengi ve dokusu olduğu gibi kelimesi de vardır ve en unutulmaz kelimeleri yazanlardan biri de kuşkusuz Tanpınar’dır. İTEF bu yüzden ismine Tanpınar’ın gücünü ve gururunu aldı.

Tanpınar’la ilgili festivalde ne var?

2009’u edebiyat festivali fikrine alışmak olarak gören İTEF, 2010 yılında festival kapsamında Handan İnci tarafından düzenlenecek Tanpınar sempozyumu yapılmasını planlamıştır. Tanpınar’ın tüm dünyadaki çevirmenlerini ve editörlerini büyülü şehrimiz İstanbul’a davet edilecekler. Tanpınar’ın romanlarında İstanbul gezileri, Tanpınar’ın eserlerinde ismi geçen bestecilerin eserlerinden oluşan konserler için bir yıl daha bekleyeceğiz.

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali

31 Ekim – 3 Kasım 2009

www.itef.com.tr

info@itef.com.tr

Tel: 0212 245 44 06

NOTLAR:

– İTEF – İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali programını internet sitemizde bulabilirsiniz.

– Son dakika değişikliklerini takip edebilmek için lütfen etkinliğe gelmeden bir gün önce sitemizi tekrar ziyaret ederek etkinlikler hakkında bilgi alınız.

– Ghetto kapanış partisi hariç tüm etkinlikler ücretsizdir. Bazı etkinlikler için rezervasyon yapılması gerekmektedir. Detayları web sitemizden bu hafta içinde duyurulacaktır.

– Türk ve yabancı yazarların Dj’lik yapacağı Ghetto Kapanış Partisi biletlerini Biletix’ten temin edebilirsiniz. (12 TL.)