Tanpınar Edebiyat Festivali’nden Çağrı

Posted by on Haziran 18, 2010 in Duyuru

Kalem Ajans’ın düzenlediği İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali-İTEF bu yıl 30 Ekim – 2 Kasım 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İTEF festivale destek verecek gönüllü edebiyatseverleri bekliyor.

İTEF edebiyatsever gönüllüleri bekliyor!

İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’ne gelen yazarlarla daha yakından tanışmak, rehberlik etmek ve edebiyat dolu birkaç gün geçirmek isteyen edebiyatseverleri İTEF gönüllü ekibine bekliyoruz!

İTEF bu yıl 30 Ekim – 2 Kasım 2010 tarihlerinde edebiyatseverlerle otuz farklı ülkeden 70 yazarı buluşturacak.

İTEF açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımlarıyla Çırağan Palace Kempinski’nin katkılarıyla 30 Ekim 2010’da gerçekleşecek. Dünya edebiyatının önde gelen yazarları 4 gün boyunca söyleşiler, okumalar, edebiyat partileri ile İstanbullularla iç içe olacak.

Uluslararası Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu festivalin en önemli etkinliklerinden biri olacak. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşecek olan sempozyum Doç. Dr. Handan İnci tarafından hazırlanmakta ve sempozyumun açılışında editörlüğünü Prof. Dr. Abdullah Uçman ve İnci’nin yaptığı AHMET HAMDİ TANPINAR – anma ve armağan kitabının da tanıtımı yapılacak.

Eserleri 30’dan fazla dile çevrilen Ahmet Hamdi Tanpınar’ın editör ve çevirmenleri sempozyum kapsamında Türkiye’ye gelecekler. Tanpınar çevirmenleri İTEF ve Bakanlık işbirliğinde 31 Ekim Pazar günü İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda Ümit Yaşar Gözüm’ün moderatörlüğünü yapacağı Türk Edebiyatının Dışa Açılması ve Çeviri Projeleri Konulu bir panelde konuşacaklar.

İTEF 2010 Hare Kahveli Likörler‘in ana sponsorluğunda gerçekleşcek İTEF 2010’da bu yıl yeraltı edebiyatının çağdaş yorumcusu,Underground isimli romanıyla tanıdığımız Rus edebiyatının en önemli isimlerinden Vladimir Makanin, Mısır’ın Nobelli yazarı Necip Mahfuz’un manevi oğlu ilan ettiği, çağdaş Mısır edebiyatının en önemli isimlerinden Gamal GitaniTirza isimli romanı 21. yüzyılın en iyi romanlarından biri seçilen Arnon Grunberg ve Limon Ağacı ile on binlerce okura ulaşan Sandy Tolan gibi yazarlar İTEF’e katılacak. Detaylı program eylül 2010 başında açıklanacak.

Fransa, Hollanda, İngiltere, İtalya, Mısır, Romanya, gibi 20’ye yakın yabancı konsolosluk ve kültür merkezleri İTEF 2010’a desteklerine devam etmekte. Ayrıca dünyanın en önemli edebiyat festivallerinden Winternachten işbirliğiyle İstanbul yazarlar buluşması Gündüz Vassaf moderatörlüğünde gerçekleşecek.

İTEF 2010, online yayınlar İdefix’in, festival web sayfası Küp Yazılım destekleriyle daha fazla edebiyatsevere internetten de ulaşmayı hedeflemekte.

İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali yabancı yazarların Türkiye’den yazarlarla yapacakları tanışma-tartışma toplantılarından, “Hare Kahveli Likörler ile Edebiyat Sohbetleri”, Bahçeşehir Üniversitesi yazar-öğrenci buluşmaları, D&R Mağazaları’nda edebiyat okumaları, 2 Kasım 2010 akşamı Ghetto‘da düzenlenecek kapanış partisi gibi birçok etkinlikler kitapseverleri bekliyor olacak.

Okan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çeviribilim Bölümü öğrencileri de İTEF’in gönüllü ekibinin ana parçası olacaklar.

Sizi de ekibimizde görmek bizi mutlu edecektir.

Bilgi ve başvuru için info@itef.com.tr adresine mail atmanız yeterli.