Oku, Baban Gibi Otomobil Kazan!

Posted by on Eylül 18, 2010 in Mizah

Tüm zamanların en yaratıcı okuma teşviki Türkiye’de: İstanbul Kültür A.Ş. masraftan kaçınmadan kültürlü okurlara fırsatlar sunuyor. “Oku, Kazan!” denebilecek kampanya sayesinde “ilk aldığı talimat ‘Oku’ olmasına rağmen okumayan bir toplumun” okuyarak kazançlı kılınması hedefleniyor.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., “Kültür A.Ş. Yayınları ve İstanbul Kitapçısı Kazandırıyor” isimli kampanyanın tanıtım toplantısı  Miniaturk’te yapıldı.  Kampanyanın tanıtımında İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Mercedes – Benz Kamu Otobüs Pazarlama ve Satış Genel Müdürü Akif Nuray, Microsoft Türkiye Genel Müd. Yard. Mustafa Çağan, MyPhone Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Keleş, Kingston Türkiye Temsilcisi Gülin Özgen birer konuşma yaptı.

“Kültür A.Ş. Yayınları ve İstanbul Kitapçısı Kazandırıyor” başlıklı kampanya kapsamında; İstanbul’un farklı noktalarında bulunan İstanbul Kitapçılarından tek seferde 20 TL değerinde kitap alan okur-severlere kampanyaya katılım bileti verilecek. Milli Piyango İdaresi yetkililerince mühürlenen kampanya katılım kutularına bu bileti atanlar arasında 22 Kasım’da yapılacak çekilişte 3025 hediye sahibini bulacak. Bu hediyeler arasında pek çok kişinin hayalini kurduğu Mercedes Benz B 160 otomobil de yer alıyor. İBB Kültür A.Ş. bu kampanya ile okuyan bir toplum oluşturmayı ve bu sayede İstanbul’u daha çok insana tanıtmayı amaçlıyor.

Miniatürk’te basın toplantısı düzenleyerek kampanyayı tanıtan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, kampanya ile kitap ile kitapseverleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bayhan, “Küreselleşen bir dünyada yaşıyoruz. Dünya küreselleştikçe aynılaşmanın olduğu bir atmosfer sarıyor etrafımızı ve bu aynılaşmanın içerisinde gittikçe sıradanlaşan bir insanımız var. Bu sıradanlaşmayı da engelleyecek olan, kültürel değerlerimizin tekrardan hazırlanması ve istendiği konuma getirilmesidir. Bunun da en güzel reçetesi okuma ile dargınlığımızın bir barış süreci içerisinde ele alınması ve hakkettiği noktaya ulaştırılmasıdır. Neden dargınlık diyorum? Çünkü, yıllardır öğretileri içerisinde ilk aldığı talimat ‘Oku’ olmasına rağmen okumayan bir toplumla dünya karşı karşıyadır. İnsanlar küreselleşme sürecine girdiklerinde okumaktan çok izlemeyi yeğler oldular. İzlenir bir şey olmak güzel bir şey ama, izleyebilenin de alt yapısını geliştirebilmesinin tek yolu okuyabilmekten geçiyor.” dedi.

Kampanyaya Nasıl Katılacağım?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin İstanbul’un farklı noktalarında açtığı İstanbul Kitapçısı şubeleri, bu kampanyanın da heyecanının yaşandığı alanlar olacaktır. Bu şubelerden 20 TL ve üzeri alışveriş yapan kültür ve sanat dostlarımıza, her 20 TL’lik alışverişleri için kampanyaya katılım bileti verilecektir.

Milli Piyango İdaresi’nin yetkililerince görülüp mühürlenen kampanya katılım kutularına bu bileti atanlar arasından çekiliş yapılacak. Kitap kampanyasının yapılacağı İstanbul Kitapçısı şubelerinin listesi aşağıdadır:

– İstanbul Kitapçısı, İstiklal Caddesi No: 191 Beyoğlu İSTANBUL

– İstanbul Kitapçısı, Kadıköy, Karaköy Eminönü İDO İskelesi, Kadıköy İSTANBUL

– İstanbul Kitapçısı, Yenikapı, İDO İskelesi, Yenikapı, Fatih İSTANBUL

– İstanbul Kitapçısı, Panorama, Topkapı İSTANBUL

Hediyeler

1 KİŞİYE 2010 MODEL MERCEDES BENZ  B 160 (GECE SİYAHI)
50 KİŞİYE MİCROSOFT’TAN MİCROSOFT PREMİUM HOME TR İŞLETİM SİSTEMİ
50 KİŞİYE UĞUR MONDİAL SHADOV BİSİKLET
10 KİŞİYE UĞUR MONDİAL  RF 150 MOTOSİKLET
15 KİŞİYE NİKON DİGİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ L19 SİLVER
25 KİŞİYE MYPHONE  M7 CEP TELEFONU
7 KİŞİYE THY’DEN  YURTİÇİ HER YÖNE GİDİŞ DÖNÜŞ BİLETİ
100 KİŞİYE SİNBO KATI MEYVE SIKACAĞI
100 KİŞİYE CASİO-PUMA MARKA SPOR KOL SAATİ
300 KİŞİYE KİNGSTON 4 GB USB FLAŞ BELLEK
100 KİŞİYE NT MAĞAZALARINDAN 20 TL DEĞERİNDE HEDİYE ÇEKİ
200 KİŞİYE AVEA’DAN 50 TL DEĞERİNDE  KONUŞMA PAKETİ
1 KİŞİYE ENGLISH TİME’DAN 1 AYLIK LONDRA DİL EĞİTİMİ
1 KİŞİYE ENGLISH TİME’DAN 1 AYLIK LAS VEGAS’TA İNGİLİZCE EĞİTİMİ
50 KİŞİYE  ENGLISH TİME’DAN 1 AYLIK KONUŞMA AKTİVİTESİ
5 KİŞİYE ENGLISH TİME’DAN İNGİLİZCE KİTAP SETİ
5 KİŞİYE ENGLISH TİME’DEN 3 AYLIK ONLİNE DİL EĞİTİMİ
5 KİŞİYE TEG  YAŞAM BOYU EĞİTİM AKADEMİSİNDEN İNGİLİZCE KİTAP SETİ
1000 KİŞİYE YAŞAM BOYU EĞİTİM AKADEMİSİNDEN 3 AYLIK ONLİNE ZAMAN YÖNETİMİ EĞİTİMİ
1000 KİŞİYE YAŞAM BOYU EĞİTİM AKADEMİSİNDEN 3 AYLIK ONLİNE AVRUPA BİRLİĞİ BİLGİSAYAR KULLANMA EHLİYETİ EĞİTİMİ

Çekilişler 22 Kasım’da

İBB Kültür A.Ş. Yayınları ve İstanbul Kitapçısı Kazandırıyor başlıklı kampanya, 11 Ağustos -15 Kasım tarihleri arasında geçerli olacak. Bu süre içerisinde İstanbul Kitapçısı’nın belirtilen şubelerindeki kampanya kutularına katılım biletlerini atmak suretiyle katılanlar arasından 22 Kasım 2010 Pazartesi günü çekiliş yapılacak.

Kazananlar, 26 Kasım tarihinde ulusal bir gazetede ilan edilecek. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ve İBB Kültür A.Ş.’nin web sayfasından da ilan edilecek. İleride belirlenecek bir tarihte düzenlenecek tören ile şanslı okurlarımıza hediyeleri takdim edilecek.” (İBB Haber)