Ankara’da Bir Cenazemiz Daha Var

Posted by on Eylül 15, 2011 in Duyuru, Güncel

Doğan Yurdakul’un eşi Güngör Yurdakul öldü. Bu sabah saat 02.50’de, Ankara’da.

“Eşine sordu: Hastaydın, zor günler geçiriyordun.Cezaevindeydim, yanında olamadım kırgın mısın? Eşi yanıt verdi: Hayır Doğan. Benim bu en zor hallerimi görmeni istemezdim. Sana kırgın değilim. Beni hep iyi günlerimizdeki gibi hatırla.”

İlk kanser teşhisinin 2001 yılında konuldu.. O gün ne olur 10 yıl daha beraber yaşayalım dedim.. Yıl 2011. 10 yıl doldu. Keşke 20 yıl diye dua etseydim

Bunca yıllık mücadele hayatımda zalimlerden aman dilemedim, bu saatten sonra da hiç kimseden merhamet talebinde bulunmam.”

.. Bedreddin Cömert.. Abdi İpekçi.. Uğur Mumcu.. Asım Bezirci.. MetinAltıok.. Necip Hablemitoğlu.. Mustafa Yücel Özbilgin.. Engin Arık.. Hrant Dink.. Kuddusi Okkır.. Türkan Saylan.. mayınlar, bombalar, pusular, gözaltı kayıpları, dağa kaçırmalar, ölüler, şehitler ve anne babaları, kardeşleri, eşleri, çocukları.. yanyana düşünmesi zor sayısız isim..

Hapisliği kanıksanan Mustafa Balbay ve bir sürü isim.. yargılanmaları haber yapılırken isimleri bile yanlış yazılan Müyesser Yıldız gibi isimler..

Türkiye kendiyle gurur duyuyor. Cumartesi günü, Ankara’da, Kocatepe Camisi’nde, öğle namazının ardından kaldırılıp Cebeci Mezarlığı’na gömülecek bir cenazemiz daha var. Kanser olan ülke öldü, Yurdakul ailesi cenazesini kaldırıyor. Kültür sorumluları yerine imitasyonunu koyacak.