Gümüşlük Akademisi’ni Savunalım

Posted by on Temmuz 24, 2007 in Güncel

Tarık Günersel, akademinin asılsız suçlamalarla Bodrum bölgesinden uzaklaştırılmaya çalışıldığını yazarak çağrıda bulundu:

Latife Tekin’in öncülüğünde saygın bir ekip kurdu Gümüşlük Akademisi’ni. Vakıf. Uluslararası bir kazanım. Ne güzel, değil mi? Ama yıkmak isteyenler var. Araziye göz koyan birileri. Çirkin hamleler: Asılsız ihbar telefonları, savcılığa… Ve derken baskın yapıldı Akademi’ye. Saatler süren bir arama… Şok yaşayan bir hanım… Jandarmalar nazik ve mahcup. “Savcı neden ciddiye almış ki saçma sapan bir iftira-ihbarı?” Sanat düşmanlığına karşı aydınlık düşmanlığına karşı PEN Türkiye kayıtsız kalmıyor elbette, ilk adım olarak şu çağrı ile:
GÜMÜŞLÜK AKADEMİSİ’Nİ SAVUNALIM
PEN üyesi değerli romancı Latife Tekin’in öncülüğünde Bodrum’da kurulan Gümüşlük Akademisi luslararası saygınlık taşıyan bir edebiyat ve sanat mekânıdır. Akademi son zamanlarda taciz edilmektedir. Nitekim 17 Temmuz günü PEN Başkanı Tarık Günersel’in ziyareti sırasında bir baskın yaşanmıştır. Saatler süren arama sonunda görevliler nazik bir mahcubiyetle ayrılmıştır. Çirkin bir çıkar çevresinin komplosuna bağlı olan asılsız ihbarlara itibar edilmesi üzücüdür. PEN Yazarlar Derneği edebiyat ve sanata karşı tezgâhlanan bu tür sabotajları kuvvetle protesto eder. Gümüşlük Akademisi yurdumuzdaki aydınlık birikimin seçkin bir alanıdır. Her türlü karanlık saldırıya karşı savunulmalıdır. Seçimler 22 Temmuz’da olup bitmiş değil. Her an seçim yapıyoruz.
(Birgün)